Posetite i osetite Novi Sad . . .

Posetite novi sad

Trg Slobode_Novi SadCentar svih aktuelnih dešavanja u poslednje vreme postao je Novi Sad. Popularnost je iz meseca u mesec je sve veca. Gosti posecuju ovaj egzotican grad, kako iz citave drzave tako i iz balkanskog regiona a u poslednje vreme sve ih je vise iz čitavog sveta. Posetite Novi Sad

Novi Sad kao glavni grad autonomne pokrajne Vojvodine smatra se i dalje srpskom Atinom. Ova prelepa regija je multietnicko područje i centar kulture.

Posetite Novi Sad

Dešavanja

Pored čuvenog festivala Exit, Tamburica festa, Grozđenbala i mnogih drugih tu je i čuveni novosadski sajam.  Sam centar grada poznat je svima po svojoj lepoti jer je prepun mladih. Deluje kao da je petak veče svako veče. Mnogobrojni klubovi, kafici i diskoteke su prepune tokom cele godine. Ovaj magičan grad garantuje dobar provod i pun je dobrih restorana a i za shoping u Novom Sadu svi su culi. Dunav koji bez prestanka uliva novu i pozitivnu energiju poseduje čuveno kupaliste Štrand a nedaleko od grada je novi akva park (aqua park) Petroland. Mnogobrojni fakulteti pa ga nazivaju i studentski grad.

Za obilazak

petrovaradinska-tvrdjava

Ako ste u Novom Sadu preporučujemo da obavezno posetite Petrovaradinsku tvrđavu – utvrđenje nastalo u doba Austrougarske, koja će vas oduševiti svojom veličinom i izgedom, ali i istorijskim podacima.

Tvrđava ima ogroman broj podzemnih tunela od kojih je većina neistraženo, a neki su dostupni za posetioce uz prisustvo vodiča. U sklopu tvrđave pored kafića, restorana i umetničkih galerija nalazi se i „Muzej Grada Novog Sada“ koji okuplja drevne predmete iz regiona od praistorijskog doba do danas.

Tvrđava je samo jedna od znamenitosti koje možete obići, ali nemojte se ograničiti samo na nju. Obavezno obiđite gradski centar, sa prelepim građevninama, spomenicima, pozorištima, crkvama i na kraju iskusite čari prirode u Dunavskom parku koji se nalazi u proužetku Dunavske ulice.

Ovo je samo kratak pregled znamenitosti Novog Sada, ostalo ćete videti kada nas posetite. A ako vam je u toj nameri potreban i povoljan smeštaj slobodno nas kontaktirajte.


Recommended Posts